Обявиха най-добрите журналисти на юбилейното издание на конкурса „Григор Попов“

За десета година в Разград се организира Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“. В надпреварата се включват ученици и клубове от цялата страна и конкуренцията е изключително сериозна. За поредна година младите журналисти на Езиковата гимназия „Христо Ботев“, град Кърджали се наредиха на призовите места в десетото юбилейно издание на конкурса. Темата е „Светът под лупа“, а младите журналисти се състезаваха в три възрастови групи и в две направления – публицистика и радиожурналистика.

Очаквани са добрите резултати на възпитаниците на Езиковата, която всяка година печелят както колективни, така и индивидуални награди.

Първото място в категория „Радиопредаване“ безапелационно спечелиха младите журналисти от клуб „Публична реч“ под ръководството на учителя по български език и литература Надежда Карагьозова и главния редактор на Общинско радио Кърджали госпожа Мария Каменова. Адмирации и тонрежисьора Илия Илиев и журналиста Павел Тенчев, които също участват в екипната работа с младите журналисти от Езиковата гимназия. Пред микрофона бяха водещите радиопредаването Симона Гигова и Ралица Сидерова, а репортери бяха Даниела Михова, Анна Чорбаджийска и Александра Русева. В отделните рубрики имаше и други колективни и индивидуални участия от членовете на Клуб „Публична реч“, които също представят интересни моменти от живота на Гимназията в едночасовото радиопредаване „Твоят час“. В индивидуалната надпревара в раздел радиожурналистика Моника Заимова от 11 клас спечели второ място в категория „Интервю-репортаж“, което бележи нейния успешен дебют в радиожурналистиката.

В раздел публицистика ученическият вестник на гимназията „Будилник“ се класира на трето място в категория „Вестник на хартиен носител“, а на част от неговата редколегия – Ангелина Байкрактарова и Мария Тонева от 12 клас журито отреди 2 място в категория „Интервю“ за интервюто „Ангелите в бели престилки“, което е публикувано в последния брой на вестника, съществуващ вече трета година както на хартиен носител, така и в онлайн вариант. Техни ръководители са Надежда Карагьозова и Катерина Дикмева-Лорвелек. Постигнатият успех е и признание за редакцията на вестник „Нов живот“, които активно участват в отпечатването на училищния вестник.

Източник ->