В ОДМВР-Кърджали е открито специално гише за украински граждани за издаване на документ за временна закрила

В сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Кърджали от днес работи специално гише за обслужване на украински граждани, желаещи да получат временна закрила. 25-годишната киевчанка Елизавета Палатова е първата, чиито данни бяха обработени, след което тя се сдоби с регистрационна карта на чужденец, с което на практика получава временна закрила с първоначален срок от 1 година. Лицата, ползващи се от временна закрила, имат следните права: оставане на територията на Република България, право на труд и професионално обучение, на подходящо настаняване или на средства за настаняване при необходимост, на социално подпомагане, на медицинска помощ при спешни състояния, както и право на свободно завръщане в държавата на произход.

Гишето за обслужване на украински граждани е в сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали, ул. „Деспот Слав“ №1, телефони: 0361/ 69 355, 69 281, с работно време от понеделник до петък, от 8,30 часа до 17,30 часа.

Снимката публикуваме със съгласието на Елизавета Палатова, получила новоиздадената регистрационна карта за временна закрила.

Регионален пресцентър на МВР

Източник ->