Туристи от София: Препоръчваме на всички да посетят Ардино. Заслужава си!

Гюнер ШЮКРИ

Дяволският мост, Тракийското светилище „Орлови скали“, както и единствената запазена в оригиналния си вид Барутчийница на Балканите,

са само част от културно-историческите забележителности в Ардино, които привличат все повече туристи в района, особено през летния сезон. Семейство Радослав и Катя Симонови са от София и за втори път посещават Ардино – Перлата на Източните Родопи. Срещаме ги в центъра на града.

„Ардино е много приятно и спокойно място. Миналата година посетихме Дяволския мост, а тази видяхме и тракийското светилище „Орлови скали“ и Барутчийницата в двора на общинския музей. Особено приятно впечатление ни направи екопътеката до Орловите скали с монтирани дървени табели, на които са изписани строфи от стихосбирки на поети. Центърът на град Ардино е много чист, хората са много усмихнати и приветливи. От вендинг машината се сдобихме със сувенирни монети с изображение на Дяволския мост. Горещо препоръчваме на всички да посетят Ардино. Заслужава си!“, споделиха семейство Симонови от София.

Източник ->