Заключителна конференция по проект „Бъди НЕзависим“

Заключителната конференция  се проведе като последна и отчетна дейност на проект “Бъди НЕзависим”. На нея бяха  поканени младежи, участвали в проекта, доброволци,   преподаватели и педагогически колективи.

В  края на месец октомври се проведе заключителната конференция по проект „Бъди НЕзависим“, в която взеха участие 6о млади хора, разделени на две групи. Първата част премина под знака на споделените лични истории на участниците в проекта,които  разказаха на своите съученици за ползата от включването в инициативите и желанието за бъдеща работа в проекти,насочени към превенция.

През втората част бяха презентирани  реализираните дейности , с акцент върху нуждата от повече подобни проекти, дейности и инициативи в областта на здравословния начин на живот и  изграждане на социално отговорно поведение сред младите хора срещу зависимостите от цигари, алкохол, наркотици и видео-игри.

Младежите участници се включиха в дискусия по темата “Превенция на зависимости” и  споделиха нови идеи за инициативи с екипа на Сдружението.

В края на конференцията екипът на „Омега“ обеща да продължи активната си работата  в област Кърджали, като иска да чува гласа и желанията на най-важната част от обществото –младежите.