Община Нилюфер и Сдружението на ардинци в Бурса на работна среща при кмета на Ардино

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си бившия депутат в Турския Меджлис и член на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса Хаяти Коркмаз, председателят на фирма „Нил-Бел“ към побратимената община Нилюфер, Бурса Наджи Кале и изселникът-бизнесмен от Бял извор Нахит Акпънар, който е член на Сдружението ардинци в Бурса и собственик на фирма „Микросан“ за машинни автомобилни резервни части. На срещата присъстваше и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

По време на разговорите, кметът на общината инж. Изет Шабан, запозна своите гости с работата на общинска администрация, реализираните проекти на територията на общината, както и с плановете на ръководството на Общината за бъдещото развитие на града.

„Винаги идваме тук с особен трепет и се гордеем, че сме родени в този красив кът на България“, заяви председателят на „Нил-Бел“ Наджи Кале. Той предаде на домакините топлите и сърдечни поздрави на кмета на побратимената община Нилюфер Тургай Ердем.

По-късно, гостите от Турция заедно с кмета на общината инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям посетиха парк „Нилюфер“, където по проект „Реконструкция, оборудване и обзавеждане на спортна инфраструктура на територията на община Ардино“ се обновяват спортните игрища.

Побратимяването на Ардино и Нилюфер датира от 1996 година и с всяка измината година двустранните връзки бележат ръст с конкретни и взаимни резултати в сфери на образование, култура и спорт.

Източник ->