Червен код за снеговалежи в Кърджалийско и днес

DSCF5232Времето днес ще бъде облачно със снеговалежи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките. Най-интензивни ще са валежите преди обяд.
В Предбалкана и в Родопската област се очакват значителни количества – до 70-80 л/кв.м. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен до силен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса, в крайните югозападни райони и по морския бряг – малко по-високи. В планините ще бъде облачно със валежи от сняг, най-интензивни и значителни в Родопите. Ще духа силен и бурен източен, по най-високите върхове на Рила и Пирин – югоизточен вятър.
Червен код за днес е обявен в три области на Южна България –  Смолянско, Кърджалийско и Хасковско. Там отново се очакват значителни снеговалежи с количества около 60-80 л/кв.м. Ще духа умерен временно силен северен вятър, ще има условия за виелици и навявания. В 10 области на Централна и Северна България е обявен оранжев код за силни снеговалежи и виелици.

АПИ напомня на шофьорите да пътуват с вериги в Смолянско и Кърджалийско. Пътят  Хасково-Кърджали,  Ивайловград-Кърджали,  Хасково-Мост-Чифлик-Кърджали и  Харманли-Симеоновград-Гълъбово са затворени за движение за тежкотоварни автомобили над 10 т., съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Източник: КърджалиНюз.BG