Търсят вариант за денонощна аптека

Кметът на общината инж.Хасан Азис се срещна днес с представители на аптечния бизнес в града, на която беше обсъден проблема с липсата на нощна аптека в града.Присъстваха представители на аптеки „Марешки“, „М-Л фарма“, Народни аптеки.

Като основен мотив за липса на нощна аптека представителите на аптечния бизнес посочиха дефицита на квалифицирани кадри и икономическата нерентабилност при 24-часов режим на работа. В града има аптека, която работи до 22.00часа, след този час през нощта нощта най-близката работеща аптека е в Хасково.

Кметът изрази готовност общината да подпомогне решаването на проблема, ако се намери приемлив вариант, тъй като въпросът е и социален. Предоставянето на безплатно помещение или назначаването на медицински специалист от общината са само част от възможните решения.

По време на разговорите инж.Азис посочи, че ще проведе срещи с органите, контролиращи аптечния бизнес – НАП,РЗИ,Изпълнителна агенция по лекарствата, за да се намери работещ вариант по проблема с нощната аптека. Предстои среща и с ръководството на МБАЛ по казуса.

Kardjali.bg

Източник ->