Кметът инж.Хасан Азис награди участниците в първия воден фестивал „Балканска джет купа`2018“

Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис награди участниците в първия воден фестивал „Балканска джет купа`2018“, който се проведе продължение на три дни. Организатори на феста бяха Българската федерация по водомоторен спорт и община Кърджали. Участваха състезатели от България, Румъния, Гърция и Сърбия.

Инж.Хасан Азис оцени феста като успешен и се ангажира спортната проява да продължи и през следващите години.“Състезанието показа, че в Кърджали има интерес, а най-вече имаме и прекрасни дадености. Можем да провеждаме състезанието както на двата язовира, така и в центъра на града. Така както си спечелихме славата на център за офроуда в градски условия, така има шанс и за уотър фест в Кърджали”, коментира инж.Азис.Той подчерта, че Кърджали ще бъде част от календара на Българската федерация по водомоторни спортове и ще намери полагащото му се място и на балканско и европейско ниво.По думите на градоначалника това е чудесен начин Кърджали да се развива като спортно-туристическа дестинация.

Атрактивните гонки от Водния фестивал „Балканска джет купа`2018“ се проведоха на 29 и 30 юни на яз.Студен кладенец в района на село Широко поле. Официалното откриване край Водното огледало в Кърджали бе съпътствано с уникално шоу със звук и светлина, а концертът на рок група „Хоризонт” зарадва стотици кърджалийци и гости, сред които бе и председателят на Българската федерация по водомоторен спорт Любомир Кожухаров. Кулминацията бе на 1 юли на „Водното огледало”, където бяха финалите. Многобройната публика аплодира уменията на състезателите.

Генералният секретар на Българската федерация по водомоторен спорт Тодор Христов коментира, че са постигнати много добри резултати, въпреки не особено благоприятните метеорологични условия през първите два дни.„ Никой на Балканите още не се е опитвал да прави такова състезание и смятам, че успяхме.Дойдоха и големи имена като Дени Делиман, Румъния, Марсел Ботузо – европейски шампиони по фристайл, Никос Мезитис, шампион на Гърция, българинът Кристиян Георгиев- най – добрият български пилот, четвърти в света и втори в Европа”, подчерта Христов. Той благодари на община Кърджали за голямата подкрепа и на всички, помогнали състезанието да премине без проблеми – полиция, пожарна и медицинските екипи.

Kardjali.bg

Източник ->