В Кърджали бе открита изложба „Другото лице на учителя“

В навечерието на 24 май за първи път бе открита изложба „Другото лице на учителя“. Организатори на проявата са Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ в Кърджали съвместно с Регионалното управление на образованието и Дома на културата. Идеята на изложбата е да повдигне завесата, за да покаже на обществото другото лице на учителя – творец и естет, на вечнотърсещ и разкриващ чрез таланта си красотата и багрите на света.

В изложбата свои творби представят настоящи и бивши учители и директори от всички образователни институции. Показани са различни техники на приложното изкуство – художествена обработка на дърво, керамика, декупаж, декорация, фотография, живопис, бродерия, изработка на сувенири и бижута. Свои произведения представят учители от няколко учебни заведения – ПГИ ”Алеко Константинов”, ПГИ „Васил Левски”, ОУ Васил Левски”, СУ” Йордан Йовков”, ОУ „П.К.Яворов” и с. Мишевско, община Джебел.

От името на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис учителите творци бяха поздравени от Нели Попова, главен специалист „Образование” с пожелание изложбата да стане традиционна.

„Творчеството е неделима част от учителката професия”, сподели Красимир Стамов, експерт в РУО Кърджали и честити на всички 24 май.

Kardjali.bg

Източник ->