Благотворителен футбол в Кърджали за детска площадка в Байкал

 

В Кърджали на 1 и 2 и на 8 и 9 октомври ще се проведе третото издание на благотворителниятфутболен турнир. Тази година той е под нова шапка – на Сдружение „Регионален Младежки Парламент”, съобщават от сдружението. Причината затова е по-широката подкрепа, която е необходима за провеждането на такова мащабно събитие. Към вече познатите участници в турнира Даниел Делчев, Димитър Петков, Никола Чанев и Божидар Стоянов, се присъединиха още кърджалийци, като изключително приятно впечатление прави присъствието сред тях на капитана на футболния тим на Арда Кърджали – Сюлейман Шевкет.

Турнирът се организира от Сдружение „Регионален Младежки Парламент” /РМП/ и община Кърджали и е за аматьори. Участие в него досега са взели отбори от област Кърджали. Организаторите се надяват, че тази година ще има поне един тим извън региона, съпричастен към благотворителната идея.

Отборите ще бъдат съставени от шестима полеви играчи и вратар, а броят на резервите е неограничен. Организаторите обещават да поместват новини от турнира на специално създадена страница във Фейсбук, на която могат да се задават и въпроси за инициативата.

Таксата за участие на отбор е 200 лева, които следва да постъпят не по късно от 26 септември по банкова сметка  с IBAN: BG94 IABG 7497 1000 2699 00,  BIC: IABGBGSF в Интернешънъл Асет Банк АД.

Организаторите се надяват, участниците да предоставите и допълнителни средства за благородната кауза.  Всички приходи от такси, суми от спонсори и дарения от фирми и граждани ще бъдат предоставени за изграждане на детска площадка в кв. Байкал съвместно с община Кърджали.

От Сдружението обявиха и изключително амбициозната задача този път участниците да станат над 16 и събраните средства да са достатъчни за закупуването на необходимото за детската площадка оборудване. Организаторите призовават всички институции, администрации, банки, фирми и НПО от област Кърджали да се включат в инициативата с отбори и дарения. За тези, които искат да помогнат, пред футболния терен ще бъде поставена кутия за дарения.

Нека докажем, че Кърджали милее за своите деца!