Готова е програмата за Деня на Кърджали, 21 октомври

SAYT_Kardjali-ot-visoko

С изложбата от Втория международен фото салон, която продължава до 22 октомври, започнаха културните и спортни прояви на общината, посветени 21 октомври, Деня на Кърджали. Под този знак премина и Международният тенис турнир за купата на кмета, както и националното първенство по бокс за жени и девойки.

На 14 октомври от 18 часа в театъра представят книгата на Теофана Текелиева „Кърджали 1912-2015 столетието”. Организатори са вестник „Нов живот”, община Кърджали, Регионалната библиотека „Н.Й.Вапцаров” и Театрално-музикален център „Димитър Димов”.
На 15 октомври ще се проведе спортен празник „С игри да станем по-добри” с деца от детските градини в парк „Арпезос-Север” от 10 часа.

От 17.30 часа в Народно читалище „Обединение” поети и писатели ще посветят свои думи на родния град под надслов „С ритъма на любовта”. На 16 октомври от 9 часа в Бизнесинкубатора ще се проведе Международната научна конференция „Първата световна война на Балканите и встъпването на България в нея”

Вечерта е предвидена открита сцена за талантите на Кърджали.

От 18 часа Дружеството на художниците ни кани на изложба в Керимовата къща.

На 17 и 18 октомври ще се проведе Международен турнир по бадминтон.

На 20 октомври от 18.30 часа в Керимовата къща представят книгата на инж. Георги Илиев „Улица игрище 3 – проблясъци”.

Денят на Кърджали, 21 октомври е наситен с прояви. Обявен е за ден на отворените врати в Регионалния исторически музей в Кърджали.
Регионалната занаятчийска камара съвместно с община Кърджали организира изложба на занаятите и на задругата на майсторите на народни и художествени занаяти на площад ”Освобождение” .
От 10.30 часа ще се проведе церемония по полагане на венци и цветя пред паметника на ген. Делов, след което и празнично шествие на ученици.
Тържественият ритуал по случай 21 октомври, Ден на Кърджали ще се състои пред Паметника на Освободителите от 11.30 часа, последван от концерт.
Следващите събития в програмата са Националният празник на детското изкуство на 23 и 24 октомври, американско шоу на 27 и връчване на наградата за детска литература на името на Петя Караколева на 30 октомври.

 
Вестник “Нов живот”