Министър Ангелкова: Голф туризмът е възможност да станем целогодишна дестинация

angelkova

За да се постигне конкурентоспособност на туристическия сектор у нас, ще бъдат подготвени основите за изграждане на нови голф комплекси в България при проявен инвеститорски интерес. А за вече създадените министерството ще подпомага тяхното рекламиране и популяризиране, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Това стана при откриването на българско-индийския голф турнир „Среща на шампионите с Шив Капур“ в Балчик.

Ангелкова, цитирана от агенция „Фокус“, съобщава още, че е разработена инвестиционна карта за административна подкрепа от страна на Министерство на туризма на инвеститорите в този сектор. С днешното събитие според министър Ангелкова България ще привлече към себе си международното внимание и ще стане още по-популярна голф дестинация.

Голф туризма наред с гурме и вино сегмента са възможностите, които могат да превърнат България в целогодишна туристическа дестинация, посочва още министърът.

Знаете, че за да имаме една успешна голф дестинация, е необходимо да има повече голф игрища на едно място. Тук вече са три. Ако бъдат изградени четири или пет, защото голфърите търсят разнообразие, необходимо е, те остават от 7 до 10 дни, понякога 5, но това е важно и подпомага и „крилата на сезона“, обясни още министърът.

Според Ангелкова изготвената инвестиционна програма за подкрепа на всички големи инвестиции в туризма ще даде възможност на инвеститорите да се обръщат към министерството, така че да не губи време за отделните административни процедури.

Провеждането на турнира ще постави по-дълбоки основи и на индийско-българското сътрудничество, допълни още Ангелкова.

Прогнозата й е, че България ще успее в следващите пет години да стъпи на индийския туристически пазар. Повод за тази оптимистична прогноза е фактът, че това лято Приморска Добруджа бе посетена от големи кинозвезди на Боливуд, а сега и на световния голф като Шив Капур.

Източник: в. Нов Живот