Турнир по стрелба по повод 178 години от рождението на Васил Левски

В чест на 178-год000_7805ишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, 18 юли, Военният клуб с партньорството на Военно окръжие, Областната дирекция на МВР и община Кърджали проведоха турнир по стрелба с малокалибрено оръжие /пистолет/.
Той се проведе днес от 9 до 13 часа на стрелбищния комплекс в Районното полицейско управление в Кърджали. Отличната организация на домакините в лицето на Евгени Делчев, създаде настроение и „надъха” състезателите за оспорвана спортсменска борба.
С отбори участваха Областната администрация, община Кърджали, Военен клуб, Военно окръжие, Областната дирекция на МВР, Областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, Областна служба „Изтърпяване на наказанията”, Регионалния инспекторат по образованието, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
Отборно на първо, второ и трето място се класираха отборите на Областната дирекция на МВР, на службата по пожарна безопасност и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Индивидуално при мъжете най-добре се представи Даниел Ванчев от пожаробезопасната служба, а при жените Шенай Али от Областната дирекция на МВР.
За победителите са осигурени купи и предметни награди от община Кърджали, които ще бъдат връчени на 18 юли от 11 часа пред паметника на Васил Левски. Там Военният клуб и Регионалният исторически музей ще представят изложба с творби на ученици от 5-8 клас, взели участие в конкурс на тема „Левски в детските очи”.
В импровизиран „Кът на Левски” граждани и гости ще могат да споделят мисли и напишат послания, които ще бъдат предоставени на музей „Васил Левски ” град Карлово. Това съобщи Николай Ръжев, главен експерт от Военния клуб в Кърджали.

 

Източник: в. Нов Живот