Висока оценка на НСОРБ за работата на община Кърджали по европроекти

Kmet_ProektiНационалното сдружение на общините в Република България изпрати писмо до кмета на община Кърджали, с което поздравява общината за изключително активното й участие в Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа, която се проведе на 17-18 май 2015 г. в гр.Пловдив.
„Уверявам Ви, че Вашият изложбен щанд с интересната си и атрактивна подредба, подготвените информационни и рекламни материали, професионалното и компетентно участие на ангажираният с обслужването на щанда Ваш служител, който през цялото време информираше участниците и гостите в Срещата за изпълнените от община Кърджали проекти, значително допринесе за постигане целите на един от най-важните форуми от програмата на Срещата – Борсата за общински проекти”, се казва в писмото, подписано от изпълнителния директор на НСОРБ г-жа Гинка Чавдарова.Тя посочва, че макета на идейния проект на Парк”Арпезос-Север” е бил един от най-посещаваните, интересни и атрактивни експонати в рамките на цялото общинско изложение.
От писмото става ясно още, че българските участници в събитието са били впечатлени от успешно реализираните от община Кърджали европейски проекти, а гостите от страните-членки на НАЛАС/Мрежата на асоциациите на местните власти в Югоизточна Европа/ от професионализма, експертизата и компетентността на общинска администрация-Кърджали да разработва и изпълнява проекти от подобен мащаб.
Участието на община Кърджали в този важен международен форум допринесе в най-голяма степен за полезността и успеха на общинското заключително събитие за изминалия програмен период, подчертава г-жа Чавдарова