Инж. Азис: В община Кърджали има добро партньорство със синдикатите

KNSB_Hasan-Azis_01Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се включи тази сутрин в работата на регионална конференция на СБУ при КНСБ, организирана в областния град, под мотото “ Заплати, квалификация и бъдеще на образованието в област Кърджали”. Форумът се провежда по инициатива на местната структура на КНСБ, с участието на председателя на Съюза на българските учители Янка Такева.Той е началото на проявите, организирани от синдиката, посветена на 25 години от създаването на КНСБ.

KNSB_Hasan Azis_02Инж. Азис поздрави участниците в конференцията с 25-годишнината на Синдиката и подчерта, че през годините той се е утвърдил като най-голямата неправителствена организация заслужила доверието на хората с работата си. В изказването си градоначалникът посочи и ролята на местните структури на КНСБ и Синдиката на българските учители за решаване проблемите на учителското съсловие и за развитието на образованието в общината, пише kardjali.bg.

„През годините ние показахме едно добро партньорство, което се затвърди и се надявам, че то дава своите резултати по отношение на по-добрата политика, която се опитва да провежда община Кърджали в сферата на образованието и по-добрите резултати, които отчитаме всяка година.”, каза инж. Азис.
Доказателство за това добро социално партньорство през годините е и подписания на 23.01.2015г. пореден Колективен трудов договор за отрасъл „Образование”. Той има своето действие в детските градини, училищата и извънучилищните звена в системата на средното образование на територията на община Кърджали.

„Образованието е приоритет на всеки кмет и на всяко доброто управление. Но за да бъде успешна политиката в тази сфера, този приоритет трябва да се реализира на практика и да се направи така, че той да бъде водещ. Мисля, че през годините ние показахме такъв тип политика и тя се случва благодарение на сътрудничеството ни.”, заяви още кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.