Цветен телевизор дари на болницата кмета за Деня на здравния работник

zdraven-rabotnik-1Благодарност за достойния и всеотдаен труд и пожелания за здраве и професионални успехи отправи днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис към медицинските специалисти и здравните работници в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. Той бе гост на празничната среща, организирана от ръководството на здравното заведение по повод Световния ден на здравето и Професионален празник на здравния работник – 7 април.

Инж. Азис пожела на лекарите и медицинските специалисти здраве, много енергия и истинска удовлетвореност от своята работа, защото лекарската професия е мисия за опазване на най-ценното – човешкия живот. И още:

zdraven-rabotnik-2„Това е денят, в който всички ние изразяваме благодарността си към Вас за вашия професионализъм, отговорност и хуманност. Община Кърджали винаги е откликвала на проблемите, които стоят на дневен ред пред здравеопазването на местно ниво и ще продължава да подкрепя Вашите усилия да връщате здравето и щастието на изгубилите тези най-ценни човешки блага. Нашата обща кауза е постигане на още по-високо ниво на диагностика и лечение и по-добър здравен статус на жителите на общината. Всички вие ежедневно вдъхвате надежда и вяра на нуждаещите се и за Вас професията на лекар, медицинска сестра и здравен работник не е просто работа, а призвание и смисъл на живота.Благодаря ви за достойния и всеотдаен труд от името на всички жители на община Кърджали!”

zdraven-rabotnik-3Градоначалникът спази и своето обещание, дадено в Деня на родилната помощ тази година и дари на началника на Акушеро-гинекологично отделение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” д-р Ваня Ташева цветен телевизор за лекарите от отделението.

На тържеството по случай празника присъства и дългогодишният дарител на болницата в Кърджали Хълми Бернар, който придружаваше инж. Азис. Ще припомним, че през 2005 година г-н Бернар направи дарение, представляващо неоценима помощ за облекчаване на работата на отделението по хемодиализа -5 апарата за лечение на бъбречно болни. Благодарение на изселника в Швеция Хелми Бернар и кмета на общината Хасан Азис болницата получи преди години и модерно оборудвана линейка.

Kardjali.bg