Новият председател на Младежко ДПС в Ардино Нилгюн Исмаил: Ще работя с цялата си енергия и сърце

Гюнер ШЮКРИ

28-годишната Нилгюн Исмаил е новият председател на младежката структура на ДПС в Ардино. Тя бе избрана на поста на 8-та общинска отчетно-изборна конференция на партията в града под Белите брези. Форумът се проведе в неделя в заседателната зала на общината, където присъстваха 51 делегати. Младите депесари си избраха и нов Общински съвет от 11 души.

Гости на конференцията бяха областният председател на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан, областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам. Форума уважиха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и общинският съветник Шахин Байрамов.

„Изключително съм развълнувана, но съм горда и ми прави чест да бъда първата дама – председател на Младежката организация на Движението за права и свободи в община Ардино. Ще работя с цялата си енергия и сърце. Благодаря за доверието, които ми гласуваха делегатите. В качеството си на председател ще го оправдая. Осъзнавам, че това налага върху мен една особена отговорност и аз поемам това задължение изцяло”, заяви Нилгюн Исмаил непосредствено, след избирането й на ръководния пост. Тя подчерта, че вярва, че всички заедно с общи усилия ще продължат развитието и целите на младежката структура на партията. Нилгюн Исмаил е родена на 5 юни 1992 в Ардино. Има висше образование, степен магистър. От 2016 година е член на ДПС.

Досегашният председател на Младежката общинска структура на ДПС в Ардино Левент Джебеджи направи отчет за дейността на организацията за периода 2016-2020 година. Той благодари на екипа за съвместната работа и уточни, че няма да се кандидатира за нов мандат, защото вече е на 36 години, а според правилника за организацията и дейността на Младежко ДПС, член може да бъде всеки на възраст до 35 години.

По време на форума се приеха осем проекто-решения, а 24 души бяха избрани за делегати на Областната младежка конференция на партията.

Източник ->