Ардино отбеляза тържествено националния празник 3 март

Гюнер ШЮКРИ

Днес Ардино отбеляза 142- годишнината от Освобождението на България. На общоградското тържествено честване пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора на общинската администрация присъстваха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още началникът на РПУ главен инспектор Щилян Узунов, съветници от местния парламент, както и десетки граждани и ученици.

Всички ние, имаме основание да се радваме, че сме граждани на Република България. Днес, всички ние – християни и мюсюлмани, с различна етническа принадлежност, имаме основание да се радваме, че общата ни държава записа още една година в богатата си история. Народът ни помни и никога няма да забрави думите на Апостола на свободата Васил Левски: „Братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност“, заяви в празничното си слово началникът на отдел „Образование, култура и спорт” към община Ардино Бахар Реджебов.

Програмата продължи с рецитал на ученици от начален етап към СУ „Васил Левски“, който бе последван с музикално изпълнение на песента „Панагюрските въстаници“.

От името на общинска администрация и държавни институции бяха положени цветя и венци пред бюст-паметника на Христо Ботев. Присъстващите коленичиха в знак на преклонение пред подвига на всички, дали живота си за свободата на родината.

Източник ->