РИОСВ- Хасково обявява фотоконкурс за Деня на Земята

Аз снимам природата” е темата на Регионален ученически конкурс за фотография, организиран тази година от РИОСВ- Хасково по повод Международния ден на Земята- 22 април. Конкурсът се провежда за десета поредна година и цели чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване.

Условия на конкурса:

В надпреварата могат да участват ученици от областите Хасково и Кърджали.

Фотографиите трябва да бъдат съобразени с темата и да показват красиви места сред местната природа през четирите сезона на годината, реки, планински местности, природни забележителности, защитени територии, характерни растителни и животински видове, снимани на територията на областите Хасково и Кърджали.

Всеки участник може да изпрати до 2 авторски снимки, които да бъдат във формат JPG.

Снимките трябва да се изпращат на е-адрес: pr_riosv_hs@abv.bg до 10 април 2020 г. вкл. Творбите, изпратени след тази дата няма да се състезават в конкурса.

Участникът трябва задължително да прикачи и файл със следното съдържание- име и фамилия, възраст, населено място, училище, клас, е-mail и телефон за връзка, заглавие на снимката и кратко описание къде е направена и какво изобразява. Също така, попълнена, подписана и сканирана декларация за личните данни, която може да изтеглите от Тук!

Компетентно жури ще отличи най-добрите творби и ще присъди първа, втора, трета и поощрителна награди. Ще бъде присъдена и награда на публиката след онлайн гласуване чрез харесване във Фейсбук страницата за информационно- образователни дейности на РИОСВ- Хасково „Приятели на природата“. Там ще бъде публикуван албум с всички участващи в конкурса фотографии. Снимките ще бъдат публикувани по реда на получаване, а онлайн гласуването ще продължи до 15 април 2020 г.вкл., като гласувания след тази дата няма да бъдат зачетени. За победителите в конкурса са предвидени грамоти и предметни награди- дрон, виртуални очила, смарт часовник, аудио слушалки, енциклопедии и др. Някои от най-добрите фотографии ще красят календарите на РИОСВ- Хасково за 2021г. Снимките ще бъдат публично споделени в интернет със заглавие, име и фамилия на автора.

Награждаването ще се състои на 22 април в залата на РИОСВ- Хасково.

РИОСВ- Хасково пожелава успех на всички участници! Нека покажем красивата природа на нашия регион! За допълнителна информация: тел. 038/60-16-23 и е-адрес: pr_riosv_hs@abv.bg

Забележка:

• Необходимо изискване към участниците е да притежават всички права върху представените фотографии, като гарантират, че те са техен оригинален труд, който не нарушава нечие авторско право и не са взаимствани от Интернет.

• Организаторите на конкурса си запазват правата да фотографират, филмират, сканират, записват и разпространяват получените творби, без да заплащат права и обезщетения за това.

• Творбите няма да бъдат приети и разгледани от журито, ако не отговарят на условията на конкурса и ако към тях няма прикрепена задължителна декларация за личните данни!

Регионална инспекция по околната среда и водите– Хасково

Източник ->