В Падина откриха обновения шивашки цех

Гюнер ШЮКРИ

С питка и мед бяха посрещнати кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-кметът Наско Кичуков

при откриването на обновения шивашки цех на фирма „Омелия“ ЕООД в Падина. Придружени от Ясен Керменов, управител и собственик на фирмата, Мехмед Местанов, мениджър-производство и кмета на Падина Кямил Кичуков, те разгледаха модерно обновения цех, който се намира в сградата на бившата детска градина.

„Хаирлия да е! Искрено се надявам новата инвестиция да е успешна. Най-много се радвам да се открият работни места, за да може да се осигури препитание на хората“, заяви кметът инж. Изет Шабан. От свое име и от името на Общинския съвет той увери представителите на фирмата, че общинското ръководство работи усилено за осъществяването на партньорството и сътрудничеството с малкия и среден бизнес.

„Изключително съм радостен, че за много кратко време успяхме да отворим този цех и да осигурим работа на малкото хора, които останаха по селата. Фирмата ще осигури безплатен транспорт на всички желаещи от околните села, които искат да започнат работа в новооткрития цех“ сподели управителят на фирмата Ясен Керменов. Той благодари от сърце на общинския кмет инж. Изет Шабан и кмета на населеното място Кямил Кичуков за цялостната и своевременна подкрепа и съдействие за реализацията и ремонта на шивашкия цех.

„Идеята за обновяването на цеха възникна в края на 2019 година. Изключително съм щастлив, че днес новата придобивка вече е факт! Изказвам искрените си благодарности към управителя на фирмата Ясен Керменов за инвестицията, която направи точно в Падина и спази обещанието, че напълно обновения цех ще отвори врати за работа на 15 януари“, заяви кметът на Падина Кямил Кичуков.

В края на официалната част от откриването 10-годишната Ивайла Гавраилова поздрави гостите и шивачките с популярната родопска песен „Росни ми, росни, росице“.

Фирма „Омелия“ е специализирана в производството и дизайн на работно облекло. В нея работят около 500 души, а 90 процента от производството е за износ в Германия, Англия, Австрия, Дания.

Източник ->