Две проверки за управление на нерегистрирани МПС са започнати в РУ Кърджали

Две проверки за управление на нерегистрирани моторни превозни средства са започнати в Районно управление на МВР в Кърджали, съобщава пресцентърът на МВР. 18-годишен се движил с лек автомобил „Мерцедес“, бил спрян от полицаи, които установили, че временните регистрационни табели са с изтекъл срок на валидност. Нерегистриран мотоциклет управлявал в село Бели пласт 60-годишен. По двата случая са заведени заявителски материали по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Още от хрониката:

Досъдебно производство за използване на неистински официален документ е образувано в ОДМВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ ще разследва 66-годишна жена, която представила трудова книжка с фалшиви данни.

С постановление на Районната прокуратура е образувано досъдебно производство по чл.212, ал.1 от Наказателния кодекс за съставен протокол с невярно съдържание, въз основа на който неправомерно е била получена сума от 19964 лв. за строително-монтажни работи. Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ продължава работата по случая.

Източник ->