Кметът инж. Хасан Азис откри учебната година в СУ „П.Р. Славейков“

„Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай началото на новата учебна година. Ден, светъл и тържествен, изпълнен с надежда и упование. Първият учебен ден, първата крачка в родното училище винаги ще бъдат един изключителен спомен за най-вълнуващите дни от нашия живот, защото всичко започва от знанието“. С тези думи се обърна днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис към учениците и учителите на най-голямото средно училище в Източните Родопи СУ „П.Р.Славейков“ по време на тържеството по случай откриването на новата учебна 2019/2020 година. На първокласниците той пожела да прекрачат уверено прага на родното училище, защото то ще стане втори техен дом, където ги чакат много щастливи дни и години път към знанието. На всички ученици пожела по-големи успехи и резултати, които да им донесат удовлетворение и радост. На учителите – да бъдат благословени усилията и търпението им, а на родителите – да бъдат неразделна част от училищния живот в името на децата им и в името на светлото бъдеще на България.

Новата учебна година в СУ „П.Р.Славейков“ бе открита от директора на учебното заведение Милко Багдасаров, след като бе посрещнато училищното знаме. Гости на тържеството освен кметът инж. Хасан Азис, бяха Лукас Уилям от футболна „Арда“ и волейболистът Невен Нешев, както и служители на РУО.

През новата учебна година в училището ще се обучават 160 първокласници. Днес на част от тях гостува и кметът на общината инж. Хасан Азис, който бе посрещнат с пита с мед. Те пък получиха от градоначалника, така както и всички 690 първокласници в общината, книжка с личното му послание и комплект ученически принадлежности.

Източник ->