„Мастило“ вдигна трофея в „Лига Кърджали“

Гюнер ШЮКРИ

Отборът по мини футбол на „Мастило“ вдигна трофея в официалното първенство на БАМФ Кърджали и стана първият шампион на лигата. Отборът по мини футбол на „Мастило“ вдигна трофея в официалното първенство на БАМФ Кърджали и стана първият шампион на лигата. Момчетата на дуото Димитър Петков – Маноил Димитров загубиха последната си среща в първенството с 5:3 от състава на „Докторите“, но резултатът от срещата нямаше значение за крайното класиране и той не помрачи настроението на шампионите. Момчетата на „Мастило“ постигнаха осемнадесет победи, завършиха четири пъти на равно и допуснаха едва две загуби в двадесет и четири срещи. Бяло червените натрупаха петдесет и осем точки в първенството на Кърджали, като по този начин оставиха зад себе си „Арда 1924“ с петдесет и шест точки. Те спечелиха последният си двубой с 6:4 срещу „Импулс“, като двубоят също нямаше значение за крайното класиране. Отборът на „Приятели Юнайтед“ пък завърши трети с петдесет пункта и грабна бронза в надпреварата. Освен трофея момчетата на „Мастило“ спечелиха и правото да представляват Кърджали в най-престижният национален турнир в страната „Шампионска Лига“. Квоти за вторият по сила национален турнир пък съответно получиха вицешампионът „Арда 1924“, бронзовият медалист „Приятели Юнайтед“ и отборът спечелил наградата за феърплей „Импулс“. Белите завършиха седми, но купата за феърплей също им носи квота за националният турнир. Съставът на „Импулс“ спечели наградата благодарение на изключително коректното си поведение през цялото първенство, като получи едва два жълти картона във всички срещи. В срок, който ще бъде определен отборите ще трябва да заявят дали ще участват в националните турнири.

Освен отборни награди организаторите в лицето на президента на БАМФ Кърджали Альоша Синабов и регионалният мениджър Благовест Саръев бяха предвидили и много индивидуални награди. Благодарствени плакети за развитието на мини футбола в региона получиха длъжностни лица и лидери на отбори. Въпросните плакети бяха връчени на: Стойчо Колев, Иван Бараков, Валентин Чаушев, Владимир Годуманов, Четин Коджаахмед, Марем Осман, Гюнер Шюкри, Лазар Попов, Бекир Шабан, Михаил Младенов, Юксел Мехмед, Иван Башев, Бекир Ергюн, Димитър Петков и Тургай Мустафа. Наградата за най-добър вратар получи Ерай Дурмуш, най-добър защитник стана Джемил Салибрям, най-добър полузащитник Емил Казиев, а голмайстор с тридесет и седем попадения Фахри Тасим. Необичайна награда за асистент номер едно с двадесет и една асистенции получи Иван Башев, а за най-красиво попадение бе избрано това на Мирослав Аврамов. Индивидуални отличия получиха още Николай Терзиев за най-техничен играч, Евгени Георгиев за най-добър лидер, Танер Алиев за най-коректен играч, Мехмед Раим за най-атрактивен, Марио Ничев за най-добър нападател и Димитриос Николов за най-полезен играч.

Накрая от името на целият екип на БАМФ Кърджали Благовест Саръев благодари на всички отбори и състезатели за отношението, спортсменското поведение и уважението. Той пожела успех на всички, които ще участват във второто издание на „Купата на Лигата“ през юли и честити още веднъж титлата на „Мастило“.

За близо месец БАМФ Кърджали излиза в почивка, а след това предстоят турнир на МВР и финал за суперкупата на БАМФ Кърджали, където ще се срещнат първият шампион на „Лига Кърджали“ – „Мастило“ и първият носител на „Купата на Лигата“ – „Арда 1924“. Веднага след това започва второто издание на „Купата на Лигата“, където се очаква да се включат около 15 отбора.

Източник ->