Славейковци играят и спортуват за здраве в Широко поле

За трета поредна година групите за целодневна организация на учебния ден на 5 и 6 клас в СУ „Петко Рачов Славейков“ проведоха щафетни игри „Движи се и спортувай за здраве“ в Националния ученически център за военно обучение и спасителни дейности в с. Широко поле.

Денят започна със здравна беседа за оказване на първа помощ при нараняване и кръвотечение, изнесена от медицинския специалист на училището – Петя Радева. След това участниците сформираха своите отбори за щафетните игри – „Лъв“, „Ракета“, „Батман“, „Светкавица“, „Стрела“, „Ягуар“. Изчакахме още малко да изсъхне тревата след нощния дъжд и се проведе викторина за опазване на околната среда и природата. Учениците показаха знания и заслужено печелеха награди. След нея се тегли се жребий, състезанието започна с оспорвана борба на постовете – ходене по въже, скачане с чувал, преодоляване на препятствия с бягане и пълзене и стрелба в цел. Първото място заеха участниците от отбор „Ракета“ – Серкан, Берк, Мерт Сеид, Сезай, Хакиф и Ерен, ученици от шести клас. Втори се класираха „Лъвовете“ – Денислав, Заро, Девран, Божидар, Николай, Ерен – сборен състав от 5 и 6 клас. Трето място зае тимът на „Ягуарите“ – петокласници момчета и момичета Алие, Беркай, Дженай, Ивалин, Дамла и Нижел.

Оспорвана и емоционална беше борбата за теглене на въже. „Лъвовете“ заслужиха името на отбора си и демонстрираха най-силни мускули и победиха отбор „Ракета“ въпреки топлото време.

С голям интерес премина състезанието за стрелба с лък. Включиха се над 20 ученици. И няколко момичета също опънаха тетивата. Най-точен се оказа Красимир Ганчев от 6а клас. Второ и трето място си поделиха Дамла и Дилара от 5 клас.

По-позната на децата е играта „Дартс“. Около мишената имаше наредени най-много участници. Най-точна беше ръката на Беррин от 5 клас с 210 точки, а шестокласниците Беркай и Девран се класираха на второ и трето място.

Помощник – директорът на училището г-жа Маргарита Демирева награди шампионите с грамоти и ученически пособия.

Групите за целодневно обучение в прогимназиален етап на обучение в СУ „П.Р. Славейков“ за пореден път доказаха, че освен подготовка за учебния материал дават на учениците и едно неизменно обучение в сфери, които не са включени в учебната програма. С акцента върху физическата активност и забавлението ученето в края на годината е по-ползотворно.

Източник ->