Ученици от Кърджали извоюваха голямата награда на театралния фестивал „Малкият принц“ във Велико Търново

Актьорите от Театрално студио към Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр. Кърджали, извоюваха голямата награда на Община Велико Търново в XIV Национален театрален фестивал на детско-юношеското творчество „Малкият принц”.

Младите театрали от Гимназията и малките им колеги от театрална школа „Усмивка“ представиха Кърджали в творческото съревнование в двете възрастови групи – до 14 години и от 14 до 19 години. Авторитетното жури на фестивала в състав Николай Априлов, Веселин Калановски и Стефка Златкова, предпочете нашите таланти в състезанието между 13 юношески трупи и присъди на кърджалийци голямата награда – статуетка, грамота и парична сума. С представлението си „Хамлет от село Долно Туткаво“ постановка на Атанас Атанасов, те дълбоко развълнуваха журито, което след изявата на нашите ученици, дойде лично да поздрави режисьора.

НЧ „Съгласие“, гр. Дебелец, присъди награда за най-ярко актьорско присъствие на името на Симеон Иванов, на Слави Мандажиев от Театрално студио към Езикова гимназия „Христо Ботев“ за ролята на Пърлето.

Много успешно се представиха и децата от школа „Усмивка“, която също е ръководена от Атанас Атанасов. Те представиха „Долината на усмивките“ по текстове на Луис Карол и Антоан дьо Сент Екзюпери, постановка Русалина Майналовска. В спектакъла вземат специално участие и балерините от танцово студио „Ритъм и сърце“ с ръководител Веселина Арабаджиева. Най-малките ни таланти, които са на възраст от 6 до 12 години, а някои от тях за първи път играха на сцена, взеха поощрителна награда от журито за цялостен спектакъл, грамота и комплект книги. Във фестивала участват деца от цяла България, утвърждавайки го като едно от най-мащабните младежки театрални събития у нас и единственият, провеждан на голяма професионална сцена.

Двата състава, които представиха достойно града ни, бяха подкрепени от кмета на община Кърджали, инж. Хасан Азис, на който те изказват специални благодарности.

Децата на Кърджали са прекалено добри, аплодисменти за таланта им, аплодисменти и за техните ръководили. Благодарности на всички, с подкрепата на които се случиха тези два проекта.

Kardjali.bg

Източник ->