С коледен концерт откриха обновената благодарение на Общината и Ротари клуб зала в ОДК

Точно преди една година, по време на коледния концерт „Весела коледна въртележка” на ОДК Дядо Коледа помоли за съдействие кмета на Кърджали инж. Хасан Азис да помогне да бъде обновена голямата концертна зала на Общинския детски комплекс, която тогава се нуждаеше от основен ремонт. Една година по късно, отново по време на коледния концерт на ОДК „Весела Коледна въртележка” присъстващите в същата тази зала снощи се убедиха, че това е изпълнено и преизпълнено. Защото освен залата, обновени бяха и фоайето на големия детски дом, изложбената зала, дограмите и т.н. И малки и големи, родители, баби и дядовци, просветни дейци, представители на бизнеса в лицето на Ротари клуб Кърджали, кметът инж. Хасан Азис и неговите заместници Веселина Тихомирова и Мюмюн Али, се насладиха на изпълненията на децата от различните клубни форми на ОДК в на практика напълно обновената зала № 1.

Първа на сцената се появи директорът на комплекса Златка Пеньова и сърдечно благодари на кмета инж. Хасан Азис и на президента на Ротари – Кърджали Валентин Гогев за предоставените средства за ремонта. И припомни на зрителите в препълнената зала как е станало това. В приветствието си директорът на ОДК Златка Пеньова подчерта, че се е сбъднала една коледна приказка. Миналата година Дядо Коледа пожелал на децата да има хубав ремонт на тяхната зала и това се сбъднало. Пеньова припомни за своя среща с тогавашния президент на Ротари клуб Кърджали Бахар Палова, след което се подема инициативата за благотворителен бал. Събира се впечатляваща сума, а кметът инж. Хасан Азис допълва с още средства дареното. Така обновеният дом ОДК става факт.

„Днес е Игнажден. На този ден се гадае за бъдната година. Вярвам, че следващата 2019 г.ще бъде изпълнена с много радост и детски смях в обновения Общински детски комплекс”, подчерта Златка Пеньова. Тя благодари на кмета Хасан Азис, на ротарианците в лицето на президента Валентин Гогев и на пастпрезидента Джевдет Адем, който по време на ремонта е бил неотлъчно до нея.

След тези свои думи Златка Пеньова покани на сцената „виновниците” за обновяването на ОДК кметът инж. Хасан Азис и президентът на Ротари Кърджали Валентин Гогев. Пръв думата взе градоначалникът. „Радостното е, че на Игнажден в Дома на нашите деца влизат хора, които искат да помагат. Така ще върви и през новата 2019 г. Искахме да изпълним нашето обещание към децата на Кърджали преди Дядо Коледа да ги посети. За да видят , че чудесата се случват. Просто трябва да вземем нещата в свои ръце. Много благодаря на дарителите и фирмите. Има още много да се прави през идващите години. Затова трябва да сме единни в името на децата и нашия град”, подчерта градоначалникът. Той благодари на Ротари клуб Кърджали и пастпрезидентът Бахар Палова за дългогодишното партньорство.

Президентът на Ротари клуб Кърджали Валентин Гогев заяви, че са осъществени надеждите на децата на Кърджали. „Ние от Ротари, като най-голяма хуманитарна организация търсим проблеми в обществото и полагаме усилия да ги решим. В случая организирахме благотворителен бал, привлякохме и кмета инж. Хасан Азис. Отзоваха се и спомоществователи. Резултатът е на лице”, посочи Валентин Гогев.

На него и на кмета инж. Хасан Азис директорът на ОДК връчи арт плакет в знак на благодарност за спомоществователството.

След официалната част по откриването на обновената зала, се завъртя и Веселата коледна въртележка. Публиката се наслади на изпълненията на вокална група „До ре ми”, Школата за модерни танци. Децата пресъздадоха Бъдни вечер. А кулминацията бе появата на Дядо Коледа. Той посочи, че е получил грамади от писма и неговите работници творят подаръци. Децата ще ги получат на Коледа под елхите у домовете си.

Kardjali.bg

Източник ->