С пищна заря грейна коледната елха в СУ „П.Р.Славейков“

С пищна заря и мило тържество бяха запалени светлините на коледната елха в СУ „Петко Рачов Славейков“. Учениците от Ученическия парламент се заеха с отговорната задача да зарадват за поредна година своите малки и големи съученици и да не изневерят на традицията елхата да грейне предколедно с много настроение и обич. Поканиха Добрия старец и с трепетна надежда започнаха тържеството. Водещите Ангелина и Антония изразиха вълнението на всички и очакването си въпреки още неприключилите ремонтни дейности Дядо Коледа да намери къде да си паркира шейната и да дойде по традиция в „Славейков“.

Докато го чакаха в мразовитата вечер, малките песнопойки от вокалната група на Мария Загорова изпяха песните „Над смълчаните полета“, „Звънко пей“ и „Добрия човек“. Директорът Милко Багдасаров също попя с тях, тъй като това са любимите му песни. В този момент се появи и Дядо Коледа с три джуджета. Той извини Снежанка, която по неотложни причини не могла да дойде, но за сметка на това нетърпеливите работливковци посещават училището за шампиони с удоволствие. Добрият старец намести очилата си и напомни на славейковци да изпратят писмата си и да очакват празниците с добри мисли и дела. За поредна година награди малчуганите с бонбони с късмети, но не и преди да светне голямата еко-елха.

Водещите дадоха думата на директора Багдасаров, който стартира обратното броене от 10 до 1. И елхата грейна, а страхотна заря озари небето.

Децата се зарадваха на забавните късмети и вкусните бонбони.

На 13 декември в „Славейков“ предстои Бал на шампионите, а на 21-ви – благотворителен коледен концерт.

Източник ->