Родители преобразиха детското отделение в Ардино с малки магически докосвания

Гюнер ШЮКРИ

Трапезарията и болничните стаи към детското отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино ще посрещат малките си пациенти в изцяло обновен облик. Те са декорирани и изрисувани по идея и с личен труд и средства от Дамла Йорданова от Ардино и Ширин Солак – Джебеджи от Бял извор.

„Рисувахме по стените в болничните стаи и облагородихме трапезарията, според възможностите си. Благодарни сме на болничния персонал за отзивчивостта и готовността да осигури удобно време и условия за осъществяването на нашата идея. На децата пожелаваме бързо оздравяване и малко по-лек престой в болницата, благодарение на нашите рисунки“, споделиха двете дами. Те се надяват инициативата им да провокира и други граждани, за да направят нещо за общото благо.

Управителят на общинската болница д-р Гюнер Осман преобрази мисълта на американски космонавт Нийл Армстронг „Една малка крачка за човека – един голям скок за обществото“ с думите „Един малък човешки жест – един голям скок за духовно извисяване“. От свое име и от името на целия колектив д-р Осман и председателят на болничното настоятелство Сезгин Байрям изказват най-искрените си благодарности към хуманния жест на Ширин и Дамла.

Източник ->