Жителите на Ябълковец се радват на нов асфалт

Гюнер ШЮКРИ

От името на жителите на ардинското село Ябълковец и от свое име кметът Мюзейен Сюлейман изказва огромните си благодарности към ръководството на общината в лицето кмета Ресми Мурад за усилията им да подобряват инфраструктура в малките населени места.

„През тази година в Ябълковец се случиха много хубави неща. Бяха асфалтирани улици в централната махала, както и пространството пред читалищната сграда. Със съдействието на местните хора и общината изградихме детска площадка, за да има къде да играят децата. Особено съм щастлива, че успяхме да обновим мегдана пред читалището, тъй като тук през лятото се организира селският събор. Това ми бе и най-голямата мечта за осъществяване през тази година. Радвам се, че селото ни става едно приятно за живеене място“, сподели Мюзейен Сюлейман. Тя отбеляза, че се старае да откликва на нуждите на хората. „Разбира се, че се сблъскваме и с трудности, но трябва да бъдем търпеливи. Надявам се, в бъдеще да асфалтираме и останалите махленски улици и пресечки“, каза още тя.

На фона на обезлюдяването в повечето села, Ябълковец през последните години се оживи. Предприемчив бизнесмен превърна сградата на старото училище в хотелски комплекс с басейн, на разположение на гостите са велосипеди и АТВ за посещение на близки исторически и природни забележителности. Мястото е предпочитано за отдих и туристи както от страната, така и от чужбина.

Източник ->