Ивайло от Ардино сред най-добрите млади футболисти за 2018

Гюнер ШЮКРИ

10-годишният играч на ФК „Юнак“-Ардино Ивайло Тенекеджиев взе участие в церемонията по награждаването на 16-те най-добри млади футболисти за 2018 година. Ардинският футболен талант получи купа, която му бе връчена от звездата на „ЦСКА“ Кирил Десподов.

Ивайло Тенекеджиев играе футбол от 6-годишна възраст под ръководството на треньора Метин Мустафов. Голмайстор е в различни детски първенства и турнири. „Много съм горд със спечелената награда. Тя нямаше да бъде постижима без подкрепата на моите съотборници. Искам да благодаря сърдечно на моя наставник, който изгражда у мен футболни умения, с които стигнах до тази награда. Благодаря и на моето семейство за всеотдайната им подкрепа, която ми оказват“, сподели Ивайло.

Водещи футболисти от „ЦСКА“ и „Левски“ бяха част от събитието, което има за цел да стимулира младите таланти от турнирите по националната програма „Децата и футболът“.

Националният селекционер на България Петър Хубчев пожела на младата надежда на ардинския „Юнак“ много успехи във футболното поприще.

Надпреварите се провеждат под егидата на Асоциацията на българските футболисти, Министерството на младежта и спорта, Българския футболен съюз и Coca-Cola.

В рамките на програмата са открити много футболни таланти, като идеята на програмата е да насърчи децата да превърнат спорта в свое хоби.

Източник ->