Оглед на нова техника за сметосъбиране направиха Сунай Хасан и Йорданка Фандъкова

Оглед на нова техника за сметосъбиране направиха кметът на община Момчилград Сунай Хасан и градоначалникът на София Йорданка Фандъкова по време на 13-ата среща на местните власти в курортния комплекс „Албена“. Двамата се засякоха по време на представяне на фирми за доставка на комунално битова техника.

„Намерението ни е със средствата, които община Момчилград отчислява от таксите за битови отпадъци по сметка на РИОСВ, да бъдат закупени нова машина за сметосъбиране и сметоизвозване, а също системи за разделно събиране на отпадъци, нови контейнери и машини. Целта е максимално да бъдат намалени количествата на битовия отпадък, както и разходите за тази дейност“, заяви Сунай Хасан. Съдове за разделно събиране на отпадъците се поставят под земята, което подобрява градската среда.

„Ако РИОСВ ни върне отчисленията, които сме плащали през годините, ще реализираме намеренията си за нов тип третиране на отпадъците в Момчилград. Така градът ни ще стане едно по-добро място за живот“, каза още Сунай Хасан.

Източник ->