Ардинските пенсионери отбелязаха 1-ви октомври – Международния ден на възрастните хора

Гюнер ШЮКРИ

За поредна година членовете на Клуба на пенсионера в град Ардино се събраха, за да отбележат Международния ден на възрастните хора – 1-ви октомври.Празненството, което се организира от ръководството на Клуба, уважиха председателят на Областния съвет на ДПС Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, началникът на отдел „Социална закрила“ към Дирекция „Социално подпомагане“ в Ардино Марияна Узунова.

Срещата откри председателят на пенсионерската организация Гюнер Мюмюн. „Празникът е добър повод отново да си спомним за мъдростта, любовта, вярата и надеждата, на които сте ни учили и да Ви поднесем дар в отплата – обич и уважение!”,заяви Мюмюн.

Председателят на Областния съвет на ДПС Изет Шабан поздрави присъстващите възрастни хора, като им пожела крепко здраве и дълголетие. „Човек до зрялата си възраст полага много усилия, за да подреди живота си. Вие сте поколението, което даде своя принос за развитието на общината, а ние сме поколението, което ще продължи да работи за развитието и просперитета й“, заяви Изет Шабан.

От свое име и от името на кмета на общината Ресми Мурад председателят на местния парламент Сезгин Байрям прочете поздравителен адрес до членовете на Клуба. В него двамата ръководители изразяват своето преклонение пред трудолюбието, мъдростта и опита, постигнати от тях през годините. „Вие сте тези, които пренасяте в днешния ден ценностите и традициите, с които сте устоявали на превратностите на времето”, се казва в поздравителния адрес.

Международният ден на възрaстните хора се чества на 1-ви октомври от 1991 година по инициатива на ООН.

Източник ->