Кметът на Ардино Ресми Мурад посрещна делегация от Картал

Гюнер ШЮКРИ

Делегация от побратимената община Картал-Истанбул, водена от Васфие Йълмаз, съветник на кмета д-р АлтънокЮз е на двудневно посещение в Ардино по поводтрадиционнитеесенникултурнипразници в града. В нея са включени общински съветници и кметове на населени места от община Картал.

Гостите, заедно с лидера на Сдружението за култура и приятелство „Халлалълар” (Башевци) в Истанбул Руфат Яджъ, проведоха среща с кмета на община Ардино Ресми Мурад и неговият екип.

Ресми Мурад ги запозна с историята на Ардино, с природните, културни и исторически забележителности. Той информира, че Ардино е родното място на световноизвестният писател-хуманист Сабахатин Али.

От своя страна гостите споделиха, че и за в бъдеще се надяват да продължат добрите взаимоотношения между двете побратимени общини. От името на цялата група Васфие Йълмазблагодари за топлия прием и предаде специални поздравления към ардинчани от кмета на община Карталд-р АлтънокЮз.

В края на деловата среща, гостите от Турция дариха на кмета Ресми Мурад и неговият екип сувенири, ръчно изработени от деца в неравностойно положение.

По време на двудневната си визита в Ардино гостите от Турция ще посетят едно от най-красивите места в Родопа планина – Дяволският мост.

На срещата присъстваше още областният лидерна ДПС Изет Шабан.

Източник ->