Децата от Езиков център „Неа Германика” добротворци

 

ezikovcentarУченици от Езиков център „Неа Германика” на улица „Булаир” заедно с управителя Светла Желязкова зарадваха днес децата от Дом „Майка и дете” в Кърджали. Те ги закичиха с мартенички като дарителски жест, направени от тях в продължение на няколко дни. Благодарение на веригата от хранителни магазини „Перфект” малките получиха и още подаръци – 50 пакета с лакомства – изненада, на която се радва всяко дете. В сектора за физиологични деца екипът на Дома за медикосоциални грижи в квартал „Студен кладенец” обгрижва 18 деца – от петмесечни до 17-годишни. За да изразят своята радост от милите гости и дарители, те представиха кратко тържество по случай очакването на Баба Марта.Тя беше подранила и разказа на малките легендата за мартеницата, пя и танцува заедно с тях. После им раздаде питка, която е приготвяла цяла нощ. За жалост, тържеството не се проведе вън на двора, но това не попречи на радостта на малчуганите.
Радвам се, че вече често имаме дарения извън празничните дни. Идват както фирми и хора от институции, така и наши съграждани, каза директорът на Дома д-р Йорданка Господинова.
Ще продължим да бъдем социалноотговорна организация, защото няма по-хубаво от това да помагаш, когато можеш, каза управителят на „Неа Германика” Светла Желязкова, която лично разпредели пакетчета с лакомства. Изработили са 50 мартеници. От името на целия екип на Езиковия център тя изказа благодарност на всеки, помогнал тази кампания да се реализира и да направи щастливи децата от Дома за медикосоциални грижи.
Хубаво е нашите деца в Центъра още от малки да знаят, че има деца с трудна съдба, каза Желязкова. Във времената, в които човечността като че ли изчезва, това е полезно за тях. По-късно трудно приемат различията, каза тя. В Центъра провеждат чуждоезиков обучение на около 30 деца.