Девет са пострадалите при ПТП в областта през последните три дни

Девет са пострадалите, от които четирима тежко, при пътни произшествия в областта през последните три дни.

Две деца на 11 и 13 години са били транспортирани в пловдивска болница след катастрофа между селата Мъдрец и Мост около 14 часа на 26 май. Лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 18-годишна, навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал „Мерцедес“. Малолетните пътнички от двата автомобила са получили травми в главата. Двамата водачи са били настанени в кърджалийската болница – жената с леки наранявания, а 43-годишният мъж със счупвания на ръка и ребро. Екип на пожарната служба в Кърджали извадили затиснат пострадал и изчистил платното от разлято гориво. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

В пловдивска болница е настанен и 37-годишен водач след катастрофа снощи около 20,30 часа на разклона за село Йончево. Вследствие на несъобразена скорост лек автомобил „Мицубиши“ излязъл извън платното, паднал в канавка и се ударил дърво. При удара шофьорът получил счупване на прешлен. Взета му е кръвна проба за анализ.

Още две катастрофи са в резултат на движение с несъобразена скорост. На разклона за село Черна скала 52-годишен водач с „Мерцедес“ загубил контрол над управлението, колата напуснала платното и се преобърнала. 46-годишен пътник бил откаран в Центъра за спешна помощ с контузно-порезна рана на ръката.

По пътя от Ардино към село Светулка 67-годишен с „Фолксваген“ се ударил в дърво. Водачът е бил прегледан във Филиала на спешна помощ в Ардино и освободен. Екип на пожарната служба в Ардино обезопасил автомобила.

Около 18 часа на 26 май в село Припек товарен „Мерцедес“ с 47-годишен бутнал сергия край пътя. Пострадали 15-годишна и 19-годишен, които отказали преглед. Тестовете на изпробваните водачи за алкохол са с отрицателни резултати. Съставени са актове по ЗДвП.

Източник ->