Паисиевци – победители в математическото състезание „Европейско кенгуру“

Пролетта донесе поредната добра вест в СУ „Отец Паисий“ – успели ученици, които с усърдие, постоянство и огромно желание овладяват знания, разгадават сложните пътища на науката математика и… постигат успехи.

Паисиевци са победители в математическото състезание „Европейско кенгуру“ във възрастова група 5-6 клас. Ето и нашите отличени ученици:

1-во място: Весела Щерева Добрикова – СУ “Отец Паисий“ – 6- ти клас със 77 точки;

2-ро място: Николай Здравков Димитров – СУ “Отец Паисий“ – 6-ти клас – 73 точки;

3-то място: Тихомир Дилянов Филипов – СУ “Отец Паисий“ – 6-ти клас – 70 точки.

Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ се провежда в два кръга – областен и национален. Областният кръг включва 16 отделни теми според учебното съдържание на всяка възрастова група на допълнителната/свободноизбираемата подготовка. Форматът на областния кръг включва 26 задачи, 24 тестови с един верен отговор и 2 задачи с кратък свободен отговор. Темите и задачите за областния кръг се изготвят от националната комисия въз основа на материалите и правилата на Европейската асоциация „Кенгуру без граници”.

Весела Добрикова е класирана от Националната комисия за Национален кръг, който ще се проведе на 02.06.2018 г. в град София.

Честито на нашите победители и техния ръководител – Димитрина Валкарева! Желаем им нови математически лабиринти и предизвикателства, творчески постижения в света на тази завладяваща наука, логика и силна интуиция, чрез които да анализират и синтезират частното, общото и всеобхватното…

Защото математиката е навсякъде!

Източник ->