Младите огнеборци от Падина отново са първенци

Гюнер ШЮКРИ

За шеста поредна година отборът на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ от Падина е районен първенец в състезанието „Млад огнеборец”. 4 отбора от 4 училища в Ардино се надпреварваха в районния кръг на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. В 2-часовото състезание в петък на градския стадион пъргавина и сръчност премериха учениците от Ардино, Бял извор, Падина и Жълтуша.

Надреварата протече в две основно дисциплини – бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия. Първенец в класирането стана отборът на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ от Падина с резултат от 1004 точки. Второто място зае отборът на СУ „Васил Левски“ от Ардино с 976 точки, трети са представителите на ОУ „Отец Паисий” от Жълтуша с 975 точки. На последно четвърто място остана отборът на СУ „Хр.Смирненски” от Бял извор с 971 точки.

Възпитаниците на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ от Падина в състав Николай Чушев (кап.), Пламена Зеленкова, Денис Саидов, Алис Казакова, Габриела Ставрева, Борислав Семерджиев, Весела Веселинова, Мирослав Карамфилов и Мони Семерджиева и тази година доказаха, че са най-добрите и ще представят община Ардино на областното състезание на отрядите, което ще се проведе на 17 май в Момчилград.

Всички отбори бяха наградени с купи и предметни награди от главен инспектор Калин Грудев, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и Бахар Реджебов, началник отдел „Образование, култура и спорт” към община Ардино.

„Цяла учебна година децата работиха и положиха големи усилия, за да постигнат този успех. Целта ни е да представим достойно общината и в Областната надпревара в Момчилград“, сподели старши учител Мария Гавраилова, ръководител на отбора от Падина.

Източник ->