Три са пътните произшествия в областта през почивните дни

Три са пътните произшествия в областта през почивните дни с двама леко пострадали.

17-годишен без шофьорска книжка и с нерегистриран мотопед блъснал 41-годишен пешеходец в района на село Китна на 9 април около 21 часа. Пострадалият бил транспортиран до Центъра за спешна помощ в Кърджали и след преглед освободен. Непълнолетният водач бил прегледан в Центъра за спешна помощ в Златоград заради оплаквания от болки в ръката. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт. В РУ-Кирково по случая се извършва проверка.

След отнето предимство на ул.“Републиканска“ в Кърджали на 6 април около 15 часа лек автомобил „“Рено“ с 40-годишен водач блъснал „Фолксваген“. Съставен е акт по ЗДвП.

На 7 април около 12 часа на ул.“Македония“ „Фолксваген“, управляван от 40-годишен, ударил „Пежо“ вследствие на нарушена дистанция. Виновният за произшествието напуснал мястото и бил установен половин час по-късно. Тестът за алкохол отчел 1,47 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба. Шофьорът е задържан в полицейското управление. Образувано е бързо производство.

Източник ->