Стартира процедурата за обществена поръчка за осветлението в Кърджали

Стартира процедурата по обявяването на обществена поръчка с предмет реконструкция и въвеждане на енергоспестяващо осветление в община Кърджали. Това съобщи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис на нарочна пресконференция днес. Той поясни, че процедурата вече е въведена в системата на Агенцията по обществени поръчки /АОП/ за предварителен контрол и се очаква най-късно в четвъртък тази седмица да бъде публикувано решение за откриване на обществената поръчка, ако АОП не поиска допълнителна информация от възложителя.

„По поръчката предвиждаме подмяната на около 6 000 лампи в града и населените места на общината”, уточни още градоначалникът. Той допълни, че с реализирането на това задание общината ни ще бъде една от малкото общини в страната, която ще има реализирана иновация в осветлението.

„Идеята ми към днешна дата е ние да въведем осветление, което да използва най-високите технологии, а самото осветление да бъде с най-високо качество. Това включва осветителни тела с най-дълъг срок на годност и с най-висока степен на чувствителност и функционалност на лампите.”, подчерта инж. Хасан Азис.

По думите на градоначалника реализирането на проекта ще има и своите предизвикателства и то най-вече свързани с подземната инфраструктура. „ За нея няма точна информация нито за трасетата, нито за това колко са стари кабелите и каква част от тях се нуждаят от подмяна”, обясни кметът.

Kardjali.bg

Източник ->