Учениците на „Славейков“ и Черноочене най-добри в шахмата

През уикенда в СУ,,П.Р.Славейков“-гр.Кърджали се проведе областното първенство по шахмат за ученици в 2 възрастови групи:5-7 и 8-10 клас. За този етап са класирани най-добрите отбори в този спорт след проведените общински първенства. След оспорвани шахматни партии се оформи крайното класиране. Първо място при учениците в групата 5-7 клас зае отборът на СУ,,Христо Смирненски“-с.Черноочене с 5 точки.Отборът е в следния състав:Гьокдениз Адем,Мерт Хасан,Бусе Керим и Мустафа Юсеин с ръководителиЮзлем Емин и Ангел Ташев. На 2-ро място се класира отборът на СУ,,П.Р.Славейков“-гр.Кърджали с 4 точки-ръководител Еминали Тасим,а 3-ти са учениците на СУ,,Васил Левски“-гр.Крумовград-с ръководител Надежда Саръева.

В групата 8-10 клас след оспорвана битка 1-во място зае отборът на СУ,,П.Р.Славейков“-гр.Кърджали,а 2-ри са учениците от СУ,,В.Левски“ –гр. Крумовград. Отборът на победителите е в състав деветокласникътНиколай Николов и осмокласниците Здравко Караджов, Мерлин Исмаил и Аксел Емин. Техен треньор е Стефан Павлов.

Победителите продължават в следващия етап-зоналното първенство,което ще се проведе в гр.Кърджали за учениците от 5-7 клас,а за 8-10 клас домакин ще е гр.Хасково през месец април.

Съдии на областния шахматен турнир през уикенда бяха утвърдените преподаватели Стефан Павлов и Теньо Карнобатов.

Източник ->