Женската структура на ДПС в Ардино отбеляза 5 годишен юбилей

Гюнер ШЮКРИ

„5 години от живота на един човек са малко време, но 5 години от живота на една организация са доста време. Преди 5 години на много места в областта и страната бяха учредени женски структури на ДПС, тъй като бе необходимо да Ви се даде възможност да се включите активно в политиката на всяко едно ниво“. Това заяви на среща с дамите от женската организация на ДПС в Ардино областният лидер на Движението инж. Изет Шабан по повод 5-годишният юбилей от създаването на дамската организацияи по случай осми март. Той подчерта, че женската структура на ДПС е най-младата организация в Ардино, която за много кратко време се е организирала отлично и е увеличила членовете си тройно. „Радвам, се че с всяка година имате ръст на разширяване. Продължавайте да бъдете активни в политическия живот. Вие сте вече голям отбор, голямо семейство, а ДПС става част от живота на много хора“, каза още инж. Изет Шабан. Той предаде на дамите поздравленията на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, както и на дамата-депутат от Движението от Кърджалийски многомандатен избирателен район Адлен Шевкед. Пожела им здраве, лично щастие и много успехи.

Над 90 членове на дамската организация на ДПС в Ардино се събраха в местният комплекс „Перла“, за да отпразнуват заедно 5-годишният юбилей на структурата и най-женския празник – 8-ми март. Специални гости на събиетобяха още кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Председателят на женската организация на ДПС в Ардино Зюлфие Ибрямова поздрави сърдечно дамите и благодари за усилената работа. Тя съобщи, че със съдействието на депутата Адлен Шевкед ще бъде организирана група, която ще посети Народното събрание в София. По думите й, в посетителската група ще има дами от ЖДПС-Ардино от всички населени места в Ардино.

„Осми март е толкова значима дата от живота на ДПС-Ардино, колкото самата дата 8-ми март за жената, защото именно на тази дата се учредява нашата, вашата женска организация на ДПС. Бъдете здрави, радвайте се на живота, обичайте, хората, които са до вас, и бъдете обичани. Нека, такива дни, като днешният, да са много. Да имаме поводи да се срещаме, събираме, обсъждаме и да споделяме, това, което сме постигнали заедно“, заяви в обръщението си кметът на община Ардино Ресми Мурад.

Всяка дама получи по един карамфил. Цветя бяха поднесени от името на народния представител Адлен Шевкед.

Специално за малкия юбилей на женската организация, бе изготвена торта, която бе подарък от новооткритата кафе-сладкарница „Ардино“.

Нежните половинки нито за миг не оставиха дансинга празен. Те заляха диджей Керем с нестихващите искания за песни и музика. За доброто настроение на ардинските дами се погрижи и талантливият музикант Бранислав Петков.

Женската структура на Движението в града под Белите брези е учредена през 2013г. точно на най-женския празник – 8-ми март.

Източник ->