Жените в Млечино отпразнуваха 8 март, получиха подаръци и внимание

Гюнер ШЮКРИ

За поредна година дамите от ардинското село Млечино отпразнуваха Международния ден на жената – 8 март с пищно парти. Присъстваха над 20 жени, а организатор на проявата бе местното читалище „Любен Каравелов”.

Кметът на Млечино Гюлистан Садула бе подготвил изненада за всички дами по случай празника. Той посрещна всяка една от представителките на нежния пол с карамфили. Секретарят на духовното средище Мюмине Ахмед раздаде подаръци с празнично послание. А Кяние Рюстем се превъплати в ролята на Баба Марта и раздаде мартеници на всички дами.

„Празнуваме традиционно 8 март всяка година. Освен това се събираме и на 6-ти май, за да празнуваме обичая Хъдърлез”, сподели секретарят Мюмине Ахмед.

„Винаги идвам тук с огромно желание. За пореден път показахте, че умеете да се забавлявате и да разнообразявате ежедневието си”, с тези думи се обърна към млечинските дами председателят на Женското дружество в Ардино Зюлфие Ибрямова, която бе специален гост на тържеството.Тя поздрави читалищната секретарка за инициативата.

Източник ->