Дни на медийната грамотност в СУ „Отец Паисий“-Кърджали

Всяка година в началото на месец февруари над 150 държави от всички континенти се обединяват в каузата за по-безопасна дигитална среда за децата и младите хора. В Дните на медийната грамотност Държавната агенция за закрила на детето подкрепя националната кампания за развитие на дигитално – медийната грамотност, а Съветът на децата към ДАЗД организира в рамките на националната инициатива прожекции на филма „Кой е срещу теб в мрежата“. В 15 области в страната кампанията се реализира с подкрепата на БНТ, ГДБОП, софтуерната фирма “Булбера“.

Десетокласничката Теодора Милушева – член на Съвета на децата и титуляр за област Кърджали – представи г-н Деян Благоев от софтуерна фирма „Булбера“, специален гост на училищната инициатива. Така СУ „Отец Паисий“-Кърджали отбелязa Международния Ден за безопасен интернет с интересна среща, която се превърна в оживена дискусия, засягаща въпроси за кибертормоза, децата и младите хора в интернет пространството.

Днес живеем в свят без граници, свят на технологии и безкрайно много възможности. Наред с реалния живот обитаваме и друго виртуално пространство, което ни привлича, но в същото време придобие ли превес, може да бъде опасно. Основната цел на инициативата е насочена именно към това: различни институции, организации, бизнес и гражданско общество се обединяват и насочват вниманието си към необходимостта дигиталният свят да се превърне в по-безопасна и полезна за развитието на децата среда.

Източник ->