Вечеринка събра ловците на сдружение „Бели брези“ в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

„Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ в Ардино през отминалия сезон преизпълни плана си. Отстреляна бяха над 15 диви прасета с трофейни глиги. С най-точен мерник са авджиите от дружините в „Млечино“ и „Ардино 2“ с председатели Акиф Местан и Сергей Арнаудов“. Това заяви при откриването на традиционната обща вечеринка председателят на сдружението Шахин Байрамов. Той отбеляза, че отминалият сезон е бил изключително успешен и не са допуснати никакви инциденти по време на лов. „Полагаме усилия за поддържането на дивеча в ловните полета. Всички дружини поддържат и зареждат хранилките, което особено е важно през зимния сезон“, заяви Байрамов. Той връчи парични награди на Чавдар Карамфилов от дружина ‚Ардино 1“ и Айдън Караджов от дружина „Русалско“, които отстреляха вълци в района на Мак и Русалско.

С пищен купон в петък вечерта ловците от ЛРС „Белите брези“ изпратиха сезона. Местният ресторант „Перла“ едва успя да побере всички авджии от шестте дружини на Сдружението.

Събитието уважиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, директорът на Държавното горско стопанство в Ардино инж. Емил Войводов, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, началникът на Районното полицейско управление Щилян Узунов. Тук бяха още почетният гражданин на Ардино Решат Айдън и бившият директор на Изпълнителната агенция на горите инж. Веселин Райчев.

Кметът Ресми Мурад поздрави ардинските авджии за успешния сезон и им благодари за грижите, които полагат за опазване на дивеча и българските гори. Той пожела на ловците много слука, здраве и успех във всички начинания през новата 2018 година.

Много награди имаше по време на традиционната томбола, която се организира на всеки празник с материални награди от ловни атрибути, месо от диво прасе, сръндаци и риба. Най-голямата награда (чифт ботуши) спечели дългогодишния ловец от Ардино Гюнер Чобанов.

Изненадата на вечеринката бяха двете танцьорки, които направиха голямо шоу и бяха посрещнати много сърдечно от ардинските ловци. Красивите девойки бяха поканени от специалиста по ловно стопанство Айдън Тефиков (Дъна).

Ловната вечеринка продължи до сред полунощ с много веселие, наздравици за все така хубави срещи и разбира се за добри слуки в ловищата. За високия емоционален градус на вечеринката се погрижи оркестър „Елит“ от Кърджали.

Сдружението ‚Бели брези“ обединява около 400 ловци, разпределени в шест дружини – „Ардино 1“, „Ардино 2“, Бял извор“, „Млечино“, „Ленище“ и „Русалско“.

Източник ->