Председателят на НС Цвета Караянчева посрещна „делегация“ от „Славейков“

Нетрадиционна делегация в ученически униформи посети председателя на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева на работното й място.

Младшите посланици на ЕП от СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали нямат намерение да спират или разреждат инициативите, свързани с европредседателството на България, а напротив – да увеличават тяхната интензивност и съдържателност.

20 гимназисти от „училището за шампиони“, водени от директора Милко Багдасаров и старшите посланици Димитър Димов и Милка Белева, получиха невероятната възможност да посетят парламента и да си поговорят с неговия председател за европейските институции, за българското председателство, за бъдещето на България, както и за политиката изобщо.

Младежите, от своя страна, разказаха за своя Европейски коридор и споделиха другите идеи, които ще реализират в надпреварата за училище-посланик на Европейския парламент до месец май.

Г-жа Караянчева бе впечатлена от познанията и поведението на гимназистите, като ги нарече дори „бъдещи политици“. Сподели, че общата им цел ще бъде да популяризират европейската идея сред подрастващите, да създават у младите принадлежност към каузата за единна Европа и да ги активизират към съзидателно мислене и действие. Някои от учениците в делегацията вече са пълнолетни или скоро им предстои да бъдат, което прави очакването на следващите избори голямо събитие, на което те за първи път ще имат правото да гласуват.

Тези и много други теми бяха дискутирани от славейковци в кабинета на г-жа Караянчева и в кулоарите на Народното събрание. Самото влизане в парламента за учениците ще остане незабравимо преживяване.

Източник ->