Ардинци избират своите спортисти на годината

Гюнер ШЮКРИ

Огромен интерес предизвиква сред гражданите анкетата за Спортист на годината в община Ардино. До момента на сайта на общината са гласували 1160 души. В анкетата за Спортист на 2017 година води тенисистката Вероника Кехайова, а отборно детският футболен отбор на „Юнак“. Вотът на гражданите ще продължи до 20 декември (сряда).

Критерийите за избиране на Спортист и отбор на годината в Ардино ще бъдат по-следния начин. Победителят от анкетата в сайта на общината ще получи 80 точки, вторият 68, а третият 56. Основен критерий за определянето на призьорите ще бъдат постигнатите постижения на спортистите и отборите през настоящата 2017 година.

За първо място 80 точки, за второ 68 и за трето 56 точки, като тези точки ще се умножават според ранга на спечеленото състезание от всеки спортист и отбор.

Медали от общински турнир, точките се умножават по 0,3, в областен по 0,5 и в републикански по 1. Например: 80X0,3= 24 точки.

За индивидуалните спортове дисциплините „двойки“ и „смесени двойки“ се умножават по 0,5.

Церемонията по награждаването на Спортист на 2017 година ще бъде на 22 декември (петък) в салона на градското читалище по време на традиционния отчет на кмета на община Ардино Ресми Мурад.

Източник ->