Орхан Мурад отбеляза 25 години на сцена с концерт-спектакъл в Кърджали

Гюнер ШЮКРИ

Нестихващи и възторженибяха аплодисментите на кърджалийската публика на финала напремиерата на концерт-спектакъла, посветен на 25-годишнината на творческата кариера на краля на баладите Орхан Мурад. Музикалното събитие се проведе в залата на Драматичен театър „Димитър Димов“ в Кърджали. Тук бяха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, кметът на община Ардино Ресми Мурад, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман. Събитието уважиха още бившият омбудсман на Кърджали Хакиф Емин, кметът на община Неделино Боян Кехайов, председателят на общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям.

Концерт-спектакълът се превърна в музикален празник, който екзалтира публиката. Просълзените зрители в залата аплодираха неповторимите балади на Орхан Мурад.

Заедно с любимеца на кърджалийската публика в юбилейния концерт участие взеха още солистите към театрално-музикалния център в Кърджали Леман Саледин, Орхан Тахир, Айхан Шакир, Динко Ковачев, китаристът Мустафа Исмаил. Аплодисментите на зрителите обра и балетната група натеатрално-музикалния център в Кърджали.

Кралят на баладите Орхан Мурад разказа накратко за своя труден път, който е извървял, за да стигне до своята слава. „ Благодарение на моята музикална подготовка постигнах всичко. Занима

вам се с музика от 5-годишен. Сега пред вас съм с китара, която е моята първа страст. Откакто завърших Консерваторията, дълги години не свирих на китара, но любовта и страстта към нея остана. Нека има много любов, топлина и доброта в сърцата ви. Бъдете винаги влюбени и обичани“, заяви любимецът на кърджалийската публика.

По повод юбилейния спектакъл Поздравителен Адрес бе получен от колектива на Театрално-музикалният център в Разград. „Скъпи творци, вярваме, че музикалното и театрално изкуство и занапред ще продължи да ни обединява и прави по-добри и по-богати“, се казва в него.

Кошници с цветя изпратиха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, народният представител от ДПС Адлен Шевкед, областният управител на Кърджали Никола Чанев, кметовете на общините Ардино, Крумовград, Кирково, Черноочене, Неделино, Театрално-музикалният център в Разград и Сдружение „Букет“.

Организатор на юбилейната музикалната проява бе театрално-музикалният център в Кърджали. Режисьор на спектакъла бе Гълъб Бочуков, а хореографията бе на Веселина Арабаджиева.

Източник ->