Опасна скална маса на пътя Кобиляне – Русалско

Гюнер ШЮКРИ

„Опасна скална маса в участъка между 17-ти и 18-ти километър от Републиканската пътна мрежа Кобиляне – Сполука застрашава живота на пътуващите.“. Това алармираха кметовете на ардинските села Китница и Русалско – Сали Мюмюн и Исмет Мустафа.

„Отново ще излезем на протест заради безобразното състояние на22-километровата отсечка на републиканската пътна мрежа Кобиляне-Сполука.Все още по трасето има места, които не са проходими за леки коли“, уточниха селските управници. Те се надяват ръководството на Областното пътно управление да предприеменеобходимите действия за обезопасяване на пътния участък преди да се случи нещастен инцидент.

Очаква се жителите на Русалско и Китница да се съберат в центъра на кърджалийското село Кобиляне на изхода за Боровица, за да привлекат отново вниманието на властите върху проблема.

От години местната власт в Ардино сигнализира Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерството на регионалното развитиеи комисията по регионална политика в Народното събрание, че републиканските трасета към Брезен, Боровица, Китница и Русалско са осеяни с дупки. Проблемът досега не е решен.

Припомняме, че през месец юни жители и кметове в Ардинско блокираха главния път от Кърджали до Ардино в района на Чубрика заради зейнали огромни дупки по 22-километровата отсечка от Кобиляне до Сполука, която обслужва 9 населени места с близо 5 000 души население.

Източник ->