Откриват изложба на мартеници в помощ на деца

Благотворителна кампания в помощ на децата, посещаващи Центъра за настаняване от семеен тип, ще бъде открита утре в Момчилград. Инициативата ще премине под надслов „Дари мартеница – върни детската усмивка“, а стартът й ще бъде поставен от кмета на община Момчилград Акиф Акиф.

На централния градски площад ще има шатра, в която ще се предлагат изработени мартеници от талантливи ученици на СОУ „Н.Й. Вапцаров“, ОУ „Д-р Петър Берон“ и ПГТХВП „Св. Св. Кирил и Методий“. В оставащите дни до началото на март изложбата ще бъде показана пред институции и граждани.

Събраните средства ще бъдат дарени за подпомагане нуждите и потребностите на децата, настанени в новооткритото социално заведение. Инициатори на кампанията са община Момчилград съвместно с Центъра за обществена подкрепа, Обединен детски комплекс, Дневен център „Дъга“ и деветте училища на територията на общината.

Организаторите вярват, че момчилградчани ще отварят сърцата си за доброто и ще подкрепят инициативата за децата в нужда. Всеки, който иска да ги подкрепи, ще може да го направи като дари средства в поставените за целта кутии.

Momchilgrad.bg