Ардинчанин жъне успехи в Хонг Конг, Лондон и Торонто с късометражния филм „Плъх“

Гюнер ШЮКРИ

Ардинчанин, жъне успехи с късометражния филм „Плъх“. Става дума за 22-годишният Ерай Исмаилов от Ардино, който учи кино изкуство в Лондон.Филмът му е прожектиран в Хонг Конг, Лондон и Торонто, а на 27-ми октомври и в Euro Cinema в София в категория късометражни от цял свят.

„Плъх“ е вдъхновен от мои преживявания. Опитах се да създам сюрреалистична картина. Реалистично поведение в сюрреалистични обстоятелства, където плъхът е причината мъжа да бъде авторефлексивен. Той осъзнава състоянието, в което се намира, чрез плъха. Аз така си го интерпретирам. Други казаха различни неща, които бяха много интересни и напълно вероятни“, споделя Ерай Исмаилов. Той е роден в Ардино през 1995 година. Възпитаник е на СУ „Васил Левски“. В момента учи последна година кино изкуство в Лондон.

„Киното ми е страст, още от ранна възраст проявих интерес към киното. Много ми харесваха бавните и съзерцателни филми, където тишината комуникира на по-дълбоко ниво. Харесваше ми да виждам реални хора, с правдоподобни проблеми и преживявания“, казва още Исмаилов.

Източник ->